DANALAC MOM Formula for New And Expecting Mothers of all ages Milk

DANALAC® MOM formula za mame

Prehransko dopolnilo za bodoče mame, nosečnice & matere, ki dojijo

DANALAC misli tudi na mame. DANALAC MOM, posebno prehransko dopolnilo je narejeno tako za bodoče mame, nosečnice in matere, ki dojijo. Formula je sestavljena na osnovi poznavanja potreb po energiji in hranilih v tem času.

DANALAC Mom Formula

DANALAC MOM-Food Supplement
DANALAC MOM-Food Supplement

Zdrava mama - zdrav dojenček!

DANALAC MOM formula za mamo

Bogat vir vitaminov, mineralov, DHA in bifidobakterij.

Kar mati poje, je zelo pomembno. Pomembno vpliva na prihodnje življenje njenega otroka, pa tudi na njeno dobro počutje.

Samo zdrava hrana zagotavlja vse, kar potrebuje materino telo za proizvodnjo najbolj kakovostnega materinega mleka.

Zdrava mama pomeni- zdrav otrok!

Vnos DHA prek matere pomaga pri normalnem razvoju možganov in vida pri otroku. Pomanjkanje DHA lahko vodi v pojavnost alergij, atopijskega dermatitisa in astme pri otroku, lahko se tudi poveča tveganje za prezgodnji porod.

Folna kislina je potrebna v prvih 4 tednih nosečnosti za pravilen razvoj nevralne cevi ( del ploda, ki se razvije v možgane, hrbtenjačo, hrbtišče lobanje in vretenca). Nosečnice pogosto izvejo za nosečnost šele v 4. tednu nosečnosti, zato je pomembno zadosten vnos folne kisline že pri načrtovanju nosečnosti. Folna kislina je pomembna tudi kasneje za tvorjenje krvnih celic in kostnega mozga. Doječe matere potrebujejo dovolj folne kisline v izogib slabokrvnosti.

Potrebe po železu se med nosečnostjo povečajo za 20 % (priporočen vnos 16 mg). Vloga železa je da pomaga pri zdravem telesnem in umskem razvoju ploda, pomemben je tudi pri nastanku posteljice. Pomanjkanje železa lahko poveča tveganje za prezgodnji porod in nižjo telesno težo dojenčka ob rojstvu.

Vitamin D je pomemben med nosečnostjo, ker ima osrednjo vlogo pri izgradnji kosti, mišic in zob. Ugodno vpliva na imunski odziv, ščiti živčne celice v možganih in pozitivno deluje na srčno-žilni sistem. Pomanjkanje vitamina D med nosečnostjo lahko poveča tveganje za okužbe in prezgodnji porod, ter poviša krvni tlak.

Potrebe po jodu se v nosečnosti povečajo za približno 15 %, zato je ustrezna oskrba z jodom bistvena. Jod ima pomembno vlogo pri telesni rasti dojenčka, tvorbi kosti in pri razvoju možganov. Pomanjkanje joda lahko vodi v pojav kretenizma. Zaradi povečanih potreb (približno 15 %) po jodu je v nosečnosti priporočljivo dodajati 100–150 µg joda s prehranskimi dopolnili.

Pišite nam

Veselimo se vašega mnenja.

DANALAC formule so izdelane za vas in vaš trg. Vabimo vas, da nam pošljete vaše želje, vprašanja, mnenja o blagovni znamki Danalac izdelkov za dojenčke. Vabljeni, da izpolnite spodnji obrazec. Veselimo se vašega sporočila.

О znamki Danalac

Danalac – ….

Nakup izdelkov Danalac

Izdelke Danalac lahko kupite v spletni trgovini Biolek

Nakup izdelkov Danalac

Zastopa in prodaja

 BioLek d.o.o.

  info@biolek.si

  Telefon: 051 605 191